جراحی بینی و بیماری های خاص

جراحی بینی و بیماری های خاص ، موضوعی است که شمار زیادی از متقاضیان به دنبال کسب اطلاعات در خصوص آن هستند. اگر قصد دارید ایرادات فانکشنال و ظاهری بینی تان را با انجام جراحی بینی رفع کنید ولی ابتلا به یک بیماری خاص برایتان دغدغه است، بهتر است قبل از اقدام، با مطالعه مطالب گردآوری شده در این مجموعه و نیز شرکت در جلسه مشاوره با یک جراح بینی خوب، صحیح ترین تصمیم را اتخاذ کنید. در ادامه به بررسی بیماری های مختلف پرداخته شده است.

 

جراحی بینی و بیماری های خاص

 

جراحی بینی و بیماری های خاص

در ادامه مطلب قصد داریم راجع به ارتباط عمل بینی و بیماری ها خاص ، توضیحاتی را ارائه دهیم تا در نتیجه بررسی و آنالیزها متوجه شویم که چه بیماری هایی ممکن است در انجام پروسه جلوگیری کنند ، کدام یک مشکلی ایجاد نکرده و در چه شرایطی لازم به اقدامات آماده سازی خاص است.

آنمی

آنمی یا کم خونی به دو شکل خفیف و شدید، برخی افراد را درگیر خود می کند. آنمی خفیف یک بیماری تقریباً رایج بوده و درصد بالایی از افراد در سراسر دنیا به آن دچار هستند. این بیماری به راحتی قابل تشخیص بوده و با استفاده از مکمل های آهن قابل درمان است. به ندرت پیش می آید که شدت آنمی در بیمار آنچنان بالا باشد که مانع قرار گرفتن او تحت عمل شود. اگر سابقه ابتلا به این بیماری را دارید یا فکر می کنید که دچار فقر آهن هستید، حتماً در طول جلسه مشاوره با پزشک مشورت کنید. گاهی لازم است قبل از جراحی ، تست هموگلوبین بدهید. اگر سطوح آهن در بدن شما پایین باشد، مکمل آهن برای رفع این مشکل توصیه شده یا راهکار مناسب دیگری اتخاذ خواهد گردید.

عمل بینی در افراد دیابتی: آیا امکان‌پذیر است؟

بله، افراد دیابتی هم می‌توانند عمل بینی انجام دهند! اما چند نکته مهم وجود دارد که باید به آن‌ها توجه کرد:

  • کنترل قند خون: قبل از عمل، باید قند خون شما به طور کامل تحت کنترل باشد. بهترین جراح بینی آزمایش‌های لازم را برای بررسی سطح قند خونتان انجام می‌دهد.
  • مراقبت‌های بعد از عمل: افراد دیابتی باید بعد از عمل بینی، مراقبت‌های بیشتری از زخم خود داشته باشند تا از عفونت جلوگیری شود.
  • داروهای دیابت: ممکن است لازم باشد در طول دوره نقاهت، دوز داروهای دیابت خود را تنظیم کنید.

در کل، اگر دیابت دارید و می‌خواهید عمل بینی انجام دهید، حتماً با جراح خود مشورت کنید. جراح شما می‌تواند با بررسی وضعیت سلامتیتان، بهترین روش را برای انجام عمل به شما پیشنهاد دهد.

ناهنجاری های خونریزی

در ادامه مطلب جراحی بینی و بیماری های خاص به مسئله اختلالات خونریزی که میتواند در روند عمل هم تاثیر گذار باشد ، بپردازیم. اگر به یک ناهنجاری خونریزی شدید مبتلا هستید حتماً تاکنون متوجه وجود این بیماری در بدن تان شده اید. برخی ناهنجاری های خونریزی را می توان در طول عملیات جراحی مهار کرد؛ ولی برخی دیگر از آنها آنقدر جدی هستند که قرار گرفتن تحت یک جراحی گزینشی که تنها با هدف زیبایی انجام شده و جنبه درمانی نداشته و انجام آن یک الزام برای حفظ سلامت محسوب نمی شود، ایده خوبی به شمار نخواهد آمد. اگر یقیناً نمی دانید که شدت بیماری شما چه اندازه بوده و اینکه آیا می تواند محدودیتی را در اجرای عمل جراحی ایجاد کند یا خیر، حتماً با مقرر کردن یک قرار ملاقات با پزشک، برای دستیابی به یک تصمیم گیری قطعی اقدام کنید.

بیماری های قلبی

برخی بیماری های قلبی از قبیل آریتمی مشکلی را در فرایند راینوپلاستی ایجاد نمی کنند. برخی بیماری های قلبی نیز وجود دارند که باعث می شوند اجرای فرایند عمل بینی، ایده خوبی نبوده و به صلاح بیمار نباشد. مشاوره با متخصص با هدف کسب تکلیف برای اخذ بهترین تصمیم، صحیح ترین اقدام است. ابتلا به بیماری هایی که برای کنترل آنها، بیمار داروهای رقیق کننده خون مصرف می کند:

  • به ندرت پیش می آید که داوطلبین جوان رینوپلاستی، به بیماری مبتلا باشند که استفاده از داروهای رقیق کننده خون بخشی از فرایند درمان آنها است.
  • بیمارانی هم که داروهای رقیق کننده خون مصرف می کنند برای دریافت تائید در خصوص قطع مصرف موقتی این داروها برای فراهم نمودن شرایط هموار جهت اجرای جراحی، باید با پزشک مشورت کنند.

ناهنجاری بدریخت انگاری

جالب است بدانید که اختلال بدریخت انگاری یکی از موارد مهمی است که باید در زمینه جراحی بینی و بیماری های خاص به آن پرداخته شود. بدریخت انگاری موقعیتی است که برخی افراد به آن دچار بوده و دائماً تصور می کنند که زشت هشتند در حالیکه از نظر دیگران چنین تصوری کاملاً اشتباه است. این ناهنجاری هر چند در گروه بیماری های جسمی قرار ندارد ولی از جنبه روانشناختی موردی محسوب می شود که جراحان بینی باید در طول گزینش داوطلبی بیمار، آن را بعنوان یک عامل بازدارنده در اجرای جراحی مد نظر قرار دهند.

مفیدترین راهکار برای انجام ارزیابی در این خصوص، پرسش سوالاتی در خصوص انگیزه بیمار برای جراحی و انتظار او از نتیجه درمان است. باید معلوم شود که به تصور بیمار، این جراحی چه تغییراتی را در زندگی او ایجاد خواهد کرد چراکه داشتن انتظارات غیر منطقی از نتیجه درمان می تواند نهایتاً برای او نا امیدی را به همراه داشته باشد.  البته، در صورتی که این ناهنجاری در سطح خفیفی باشد می توان با مشاوره و آگاهی رسانی به بیمار، شرایط را تحت کنترل قرار داد تا نتیجه ای که از نظر همگان یک نتیجه رضایت بخش تلقی می شود از نگاه بیمار نیز اینگونه باشد.

اختلالات تنفسی

جراحی بینی از بُعد درمانی فرایندی است که خود به درمان بخشی از مشکلات تنفسی مرتبط با چارچوب بینی می پردازد. اما در برخی شرایط، بیمار قبل از جراحی، به اختلالات تنفسی جدی مبتلا است که نمی توان بدون لحاظ کردن آنها، جراحی را به مرحله اجرا درآورد. در چنین شرایطی پزشک انجام تست هایی را برای بیمار تجویز نموده و ملاحظاتی را در ترسیم طرح درمان مد نظر قرار می دهد. هدف از انجام این اقدامات اجرای عمل در شرایطی است که اختلال تنفسی در آن مهار شده و تحت کنترل قرار گیرد تا اختلالی را در طول فرایند ایجاد نکرده و تهدیدی برای سلامتی فرد محسوب نشود.

بیماری لوپوس مانع انجام جراحی بینی می شود؟

لوپوس و عمل بینی؛ آیا این دو با هم سازگارند؟ بیماری لوپوس یک بیماری خودایمنی است که می‌تواند بر اندام‌های مختلف بدن، از جمله پوست، مفاصل و اندام‌های داخلی تأثیر بگذارد. اگر به لوپوس مبتلا هستید، ممکن است این سوال برایتان پیش بیاید که آیا می‌توانید عمل بینی انجام دهید یا خیر. پاسخ به این سوال به چند عامل بستگی دارد:

  1. شدت بیماری: اگر بیماری لوپوس شما خفیف باشد، احتمالاً می‌توانید عمل بینی را بدون مشکل انجام دهید. اما اگر بیماری شما شدید باشد، ممکن است جراح شما انجام عمل را به صلاح نداند
  2. فعالیت بیماری: اگر بیماری لوپوس شما در حال حاضر فعال باشد، انجام عمل بینی خطرناک است. زیرا در این حالت، سیستم ایمنی بدن شما بیش از حد فعال است و ممکن است به بخیه‌ها و زخم عمل حمله کند.
  3. داروهای مصرفی: اگر داروهای سرکوب کننده سیستم ایمنی مصرف می‌کنید، ممکن است جراح شما قبل از عمل، دوز داروهایتان را تنظیم کند.

بیماری های عفونی

از دیگر موارد قابل ذکر درباره ارتباط جراحی بینی و بیماری های خاص ، بیماری های عفونی هستند. ابتلا به بیماری هایی از قبیل هپاتیت یا اچ آی وی (HIV) باعث می شود که شانس شما برای برگزیده شدن به عنوان یک داوطلب ایده‌آل برای عمل جراحی کاهش یابد. البته این بدان معنا نیست که افراد مبتلا به این بیماری نمی توانند از مزایای عمل بینی با هدف خلاصی از شر ایرادات ظاهری و فانکشنال بینی خود بهره مند شوند. برخی بیماران از افشای ابتلا به این بیماری اجتناب می کنند ولی لازم است بدانید که جراح محرم اسرار شماست و اطلاع داشتن او از تمام جنبه های سلامتی شما بمنظور تحت کنترل در آوردن کامل پروسه جراحی، کاملاً ضروری است.

جراح در اولین اقدام در بیماران مبتلا به ناهنجاری های عفونی، به بیمار توصیه می کند تا با مراجعه به یک متخصص بیماری های عفونی نخست به درمان این بیماری بپردازد. البته، در اینجا بازهم شدت و دامنه ابتلا به بیماری باید لحاظ شود. شرکت در جلسه مشاوره با جراح بینی بهترین سنگ محک برای بررسی شرایط و به کارگیری بهترین اقدام است.

آیا جراحی بینی می تواند در افراد مبتلا به بیماری های خاص ، خطر مرگ را به دنبال داشته باشد؟

مبحث خطر مرگ ناشی از رینوپلاستی برای آندسته از افرادی که قصد دارند تحت این فرایند زیبایی قرار گیرند، یک موضوعی است که به انجام یک بحث کامل و جامع نیاز دارد. ولی در یک بیان کلی می توان گفت که برخورداری بیمار از آگاهی لازم درباره این پروسیجر می تواند در فاز تصمیم گیری برای انجام این جراحی کمک زیادی به شما کند چرا که فاز انتخاب جراح بینی بر عهده بیمار بوده و هر گونه سهل انگاری یا کم اهمیت گرفتن این مرحله می تواند پیامدهای جبران ناپذیری را در پی داشته باشد. در ادامه مطلب جراحی بینی و بیماری های خاص باید گفت که بسیاری از افراد در زمان سرچ درباره این فرایند جراحی با هدلاین هایی روبرو می شوند که این سوال را در ذهن آنها بر می انگیزد که آیا جراحی ممکن است تهدیدی برای زندگی آنها محسوب شود؟ اینکه این اخبار تحریک کننده تا چه اندازه درست یا کذب هستند موضوع گفتگوی ما نیست ولی در ادامه به بررسی این موضوع می پردازیم که آیا عمل کردن دماغ به واقع یک عملیات بی خطر است یا تهدیدی برای زندگی محسوب می شود؟

برای تشریح و تفهیم بهتر این موضوع بهتر است مثالی بزنیم. فرض کنید می خواهید به یک سفر هوایی بروید. خب طبیعتاً در هر سفر هوایی احتمال سقوط هواپیما و مرگ قطعی تمام مسافران و سرنشینان، چیزی است که ممکن است رخ دهد، ولی آیا این احتمال قابل وقوع شما را از رفتن به سفر هوایی باز می دارد یا به پشتوانه مهارت و استادی خلبان و سلامت هواپیما، با خیال آسوده به سفر می روید؟

جراحی بینی نیز مانند هر عمل ماژور دیگر به دلیل تهاجمی بودن ماهیت، از این ویژگی مستثنی نیست ولی مهم ترین نکته قابل تامل این است که در فاز انتخاب جراح بینی تا چه اندازه دقت عمل به خرج داده اید و تا چه اندازه تمام عزم خود را جزم کرده اید تا هدایت هواپیمای سلامتی تان را به دست جراحی بسپارید که شما را به سلامت به سرمنزل برساند؟

انتخاب یک جراح با تجربه و ماهر که علاوه بر اتکا به تجربه و دانش خود و به کار گیری پیشرفته ترین تکنیک ها، از امن ترین و کامل ترین تجهیزات اتاق عمل برای بیهوشی نیز بهره گرفته و جراحی را در شرایط کاملاً استریل و در راستای کامل ترین پروتکل های بهداشتی اجرا می کند، طبیعتاً ضامن حفظ سلامت شما بوده و باعث می شود که بخش عمده تمرکز و توان روی هدف خلق نتیجه ای چشم نواز در بینی متمرکز شده و با تجربه برخورداری از یک بینی زیبا در چهره، از هر لحظه زندگی تان لذت ببرید.

دکتر مهدی صابری

دکتر مهدی صابری

متخصص جراحی زیبایی، فک و صورت
با سابقه درخشان در زمینه جراحی بینی

دکتر مهدی صابری جراح و متخصص برجسته در زمینه جراحی زیبایی، فک و صورت هستند که بر حوزه جراحی بینی تمرکز و تسلط بالایی دارند. ایشان با سالها تجربه و تعهد به ارائه خدمات با کیفیت بالا، به دنبال ایجاد بهترین نتایج برای مراجعین خود هستند.

جستجو کنید

آخرین مقالات

اشتراک گذاری

دکتر مهدی صابری

دکتر مهدی صابری

متخصص جراحی زیبایی، فک و صورت
با سابقه درخشان در زمینه جراحی بینی

دکتر مهدی صابری جراح و متخصص برجسته در زمینه جراحی زیبایی، فک و صورت هستند که بر حوزه جراحی بینی تمرکز و تسلط بالایی دارند. ایشان با سالها تجربه و تعهد به ارائه خدمات با کیفیت بالا ، به دنبال ایجاد بهترین نتایج برای مراجعین خود هستند.

نظرات

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها