بارداری یک تجربه هیجان انگیز برای بسیاری از زنان می باشد ولی زمانی که با تصمیم گیری های مربوط به اقداماتی از قبیل جراحی های زیبایی مثل جراحی بینی متقارن می شود پر استرس خواهد شد. یکی از رایج ترین سوالاتی که بانوان باردار متقاضی رینوپلاستی می پرسند ارتباط جراحی بینی و بارداری است ؛ به عبارتی این دو پروسه میتوانند بر یکدیگر تاثیر بگذارند. رینوپلاستی یک پروسیجر زیبایی است که می تواند شکل و اندازه بینی را تغییر دهد. با توجه به اینکه هر فرایند جراحی تهاجمی دارای عوارض جانبی می باشد درک این عوارض جانبی بالقوه و مزایای آن در طول بارداری، قبل یا بعد از آن می تواند به اتخاذ یک تصمیم گیری مبتنی بر آگاهی منجر شود. جراح بینی در تهران توضیح می دهد که علیرغم بی خطر بودن عمل کردن دماغ در زمان اقدام به انجام آن همزمان با دوره بارداری باید ملاحظات مهمی مد نظر قرار گیرد.
ارتباط جراحی بینی و بارداری
بانوان عزیز که بخش زیادی از متقاضیان جراحی بینی را در برمیگیرند ، همیشه این ابهام برایشان وجود دارد که عمل کردن بینی بعد از حاملگی بهتر است یا قبل از آن؟ اصلا این دو پروسه چه تاثیری بر روی همدیگر دارند؟ در ادامه به طور جداگانه در مورد جراحی بینی قبل از بارداری و عمل بینی بعد از بارداری توضیحات لازم را ارائه داده ایم.
بارداری قبل از عمل بینی
وقتی قصد دارید برای جراحی بینی و بارداری خود به طور همزمان اقدام کنید باید خطرات و مزایای بالقوه آن را قبل از هر گونه تصمیم گیری مد نظر قرار دهید. هر چند جراحی پلاستیک از جنبه های مختلف مزایای بسیاری را برای افراد به دنبال دارد ولی هر نوع جراحی به دلیل تهاجمی بودن ماهیت آن خطرات خاصی را به همراه دارد. این خطرات ممکن است به جنین آسیب وارد کند. بنابراین برای اطمینان از بررسی جامع و کامل تمامی تاثیرات بالقوه جراحی بینی و بارداری به طور همزمان لازم است با بهترین جراح بینی تهران در خصوص تمامی خطرات احتمالی گفتگو کنید.
علاوه بر بحث درباره این خطرات ، در نظر گرفتن فاکتورهایی از قبیل تغییرات سبک زندگی در طول دوره بارداری و تاثیر آن بر روی نتیجه پروسیجر جراحی نیز حائز اهمیت است. برای مثال اگر می خواهید بعد از زایمان به کودک خود شیر بدهید یا به تازگی اقدام به ترک سیگار نموده اید باید این فاکتورها را در زمان تصمیم گیری درباره زمان مناسب برای جراحی دماغ مد نظر قرار دهید.
بارداری بعد عمل بینی
جراحی رینوپلاستی یک امر یک روزه نیست بلکه یک پروسه تدریجی شامل برنامه ریزی، آماده شدن و بهبود می باشد. لازم است که بانوان این موضوع را در نظر داشته باشند که بعد از دوره ریکاوری چه زمان بدن آنها آمادگی لازم برای باردار شدن را دارد. قطعاً بانوان جوانی که برای اولین بار قرار است مادر شدن را تجربه کنند و از طرفی قصد دارند تحت ریوپلاستی قرار بگیرند قطعاً سوالات زیادی در خصوص جراحی بینی و بارداری خواهند داشت. بسیاری از جراحان بینی این اتفاق نظر را دارند که بهتر است بعد از سپری شدن دوره بهبود برای باردار شدن اقدام نمود. در این شرایط ساختار بینی به قدرت و استحکام کافی رسیده و شما می توانید مجدداً بر روی موضوعات مهم دیگر در زندگی تمرکز کنید. برای کسب اطلاعات دقیق تر با پزشک خود در طول جلسه مشاوره درباره دغدغه هایتان گفتگو کنید. قطعاً مشورت با یک پزشک متخصص می تواند بهترین توصیه های متناسب با موقعیت شما را دراختیارتان قرار دهد.
مزایای به تعویق انداختن عمل بینی تا بعد از زایمان
- شیرمادر: اگر بارداری بعد از عمل بینی انجام شود به این اطمینان می رسید که شیری که کودک تان از آن تغذیه می کند کاملاً سالم است.
- هفته های بعد از جراحی: اگر بعد از زایمان بینی تان را عمل کردید ، شیردهی را حداقل 6 تا 8 هفته به تعویق بیاندازید.
- شیردهی: زمانی که بعد از جراحی بینی برای بارداری اقدام می کنید می توانید از سلامت شیردهی به کودک اطمینان حاصل کنید.
جراحی بینی و بارداری به طور همزمان
گاهی اوقات اتفاقات زندگی طبق برنامه زمانبندی شده پیش نمی رود. برخی بانوان برای جراحی کردن دماغ خود برنامه ریزی می کنند و مدت کوتاهی قبل از موعد جراحی متوجه می شوند که باردار هستند. شاید این اتفاق بسیار ناامید کننده باشد. در طول دوره بارداری تمام جراحی ها از جمله عمل بینی ممنوع است. شاید با خود اینطور فکر کنید عملیاتی که قرار است بر روی بینی انجام شود چه تاثیری می تواند بر روی جنین داشته باشد. ولی حقیقت این است که مواد بیهوشی و داروهایی که در دوره بعد از جراحی بینی مصرف می کنید جنین را در معرض آسیب قرار می دهد. قرار دادن سلامت نوزاد در معرض خطر برای انجام یک روند انتخابی که بعد از وضع حمل نیز قابل اجرا می باشد به هیچ وجه تصمیم منطقی به نظر نمی رسد.
در شرایطی که سپتوم کج یا باریک بودن مجاری جریان هوا مشکلاتی را در تنفس برای شما ایجاد کرده است عمل کردن بینی دیگر به عنوان یک گزینه انتخابی محسوب نمی شود. وقتی به دلیل ناتوانی در وارد نمودن اکسیژن کافی به بدن سلامت شما به خطر بیافتد حتی در صورت باردار بودن باید تحت جراحی قرار بگیرید. البته احتمال وقوع همزمان جراحی بینی و بارداری بسیار کم است. در این شرایط لازم است که پزشک به طور کامل موضوع را از جنبه های مختلف مورد بررسی قرار دهد.
عمل بینی و دوره شیردهی
شیرمادر یک منبع تغذیه مفید و الزامی برای نوزاد است. بنابراین مادردر دوره شیردهی باید اهمیت این موضوع را همیشه مد نظر قرار دهد. تغذیه مادر تاثیر قابل ملاحظه ای بر روی کیفیت شیر تولید شده در بدن او دارد به همین دلیل باید از مصرف برخی مواد غذایی و داروها اجتناب کرده و برخی غذاها را در سبد غذایی خود بگنجاند. با توجه به اینکه بعد از عمل بینی داروهایی برای کنترل درد و عفونت برای بیمار تجویز می شود بمنظور جلوگیری از تاثیر این مواد بر روی کیفیت شیر مادر توصیه می شود ، جراحی بینی و بارداری با فاصله از هم اتفاق بیفتند. توصیه می شود بارداری تا بعد از سپری شدن دوره مصرف داروهای رینوپلاستی به تعویق انداخته شود.
آیا بعد از بارداری بینی افتادگی پیدا می کند؟
ورم دوره بارداری خصوصاً در بینی یک اتفاق رایج است که صرفنظر از اینکه بینی شما قبلاً جراحی شده است یا خیر در دوره بارداری اتفاق خواهد افتاد. چند ماه بعد از زایمان ورم بینی به طور کامل رفع می شود و بینی به حالت نرمال خود باز می گردد. پس اگر قبلاً بینی تان را جراحی کرده اید و اکنون باردار هستید و بینی تان ورم کرده و به نظر می رسد که دچار اتفادگی شده است اصلاً نگران نباشید. ورم بینی در دوره بارداری هیچ تاثیری بر روی نتیجه عمل تان برجای نخواهد گذاشت.
آیا مصرف قرص ضد بارداری بر روی نتیجه عمل بینی اثر می گذارد؟
جراحی بینی و بارداری ، در راستای آماده شدن برای عمل نیز با یکدیگر ارتباط دارند. یکی از توصیه های بهترین جراح بینی درخصوص اقدامات قبل از عمل بینی قطع مصرف برخی داروها، مکمل ها و ویتامین ها می باشد. قرص های ضد بارداری نیز از این قاعده مستثنی نیستند. قرص های ضد بارداری احتمال لختگی خون در رگ ها یا ترومبوز وریدی را افزایش می دهند. بنابراین لازم است در موعد مقرر شده از سوی جراح به ترک مصرف آنها اقدام شود.