چقدر طول می کشد تا حس بویایی بعد از جراحی بینی بازگردد؟

بعد از جراحی بینی احتمالا متوجه می شوید که تقریبا هیچ بویی را احساس نمی کنید. در این شرایط نباید بترسید چون این مسئله یعنی کاهش حس بویایی بعد از جراحی بینی ، کاملا عادی است. بخاطر تغییراتی که بر روی ساختمان بینی اعمال شده ، برای مدتی حس بویایی تان ضعیف می شود. برای اینکه بتوانید خیلی سریع بر این عارضه هر چند موقتی غلبه کنید ، پزشک ، توصیه هایی را به شما ارائه میدهد.

 

کاهش حس بویایی بعد از جراحی بینی

 

چرا حس بویایی بعد از عمل بینی کاهش پیدا می کند؟

حس بویایی شما بعد از عمل بینی به چند دلیل ضعیف می شود :

  • مورد اول تورم و التهاب است. پس از عمل ، بافت‌های بینی و مخاط‌ ها به دلیل جراحی انجام شده متورم و ملتهب می‌شوند. این تورم می‌تواند مسیرهای عبور هوا را مسدود کند و به‌ طور موقت باعث کاهش حس بویایی شود.
  • علت بعدی صدمه به اعصاب بویایی است. در طی جراحی بینی ، احتمال دارد که به اعصاب بویایی که در قسمت بالای حفره‌ بینی قرار دارند ، صدمه وارد شود. تا زمان ترمیم عصب های آسیب دیده ، حس بویایی تان نسبت به قبل از جراحی بینی ضعیف تر است.
  • بافت‌ های اسکار یکی دیگر از عوامل تاثیر گذار در کم شدن حس بویایی شماست. بعد از جراحی ، تشکیل بافت‌ های اسکار (جای زخم) می‌تواند به انسداد مسیرهای بویایی و کاهش حس بویایی ختم شود.
  •  پس از جراحی بینی ، ممکن است ترشحات مخاطی بینی بیشتر شود که تجمع این ترشحات می‌توانند مسیرهای بویایی را مسدود کرده و این حس را تضعیف کند.
  • داروهایی که برای کاهش درد و التهاب پس از جراحی تجویز می‌شوند، ممکن است تأثیراتی بر حس بویایی داشته باشند.

در صورت نگرانی از کم شدن حس بویایی پس از جراحی بینی ، مهم است که با برترین جراح بینی تهران مشورت کنید. پزشک می‌تواند با بررسی دقیق وضعیت شما ، توصیه‌ها و راهکارهای مناسبی برای بهبود و بازگشت حس بویایی ارائه دهد.

چقدر طول می کشد تا حس بویایی بعد از جراحی بینی بازگردد؟

بازگشت حس بویایی بعد از عمل بینی یک فرآیند تدریجی است که برای هر فرد متفاوت خواهد بود. پس باید کمی صبور باشید. معمولاً این روند چند هفته تا چند ماه طول می‌کشد.

زمانتوضیحات
روزهای اول پس از عملدر روزهای اول بعد از عمل ، ممکن است حس بویایی شما کاملاً از بین رفته باشد. این مورد طبیعی است و نباید باعث نگرانی شما شود. در این مرحله ، تورم و التهاب داخل بینی مانع از رسیدن بو به گیرنده‌های بویایی می‌شود.
یک تا دو هفته پس از عملحدود یک تا دو هفته پس از عمل ، با کاهش تورم و برداشته شدن پانسمان‌ها ، ممکن است شروع به احساس بوهای قوی کنید. در این مرحله ، بوها ممکن است متفاوت یا حتی ناخوشایند به نظر برسند. این حالت موقتی است و نشان‌ دهنده شروع بهبودی است.
ماه اول تا دوم پس از جراحیدر ماه اول تا دوم پس از جراحی ، حس بویایی شما به تدریج بهبود می‌یابد. شما احتمالاً می‌توانید طیف وسیع‌ تری از بوها را تشخیص دهید ، اما هنوز ممکن است در تشخیص بوهای ظریف مشکل داشته باشید.
سه تا شش ماه پس از عملسه تا شش ماه پس از عمل، اکثر افراد بازگشت کامل یا نزدیک به کامل حس بویایی را تجربه می‌کنند. در این مرحله، شما باید قادر به تشخیص اکثر بوها باشید، هرچند ممکن است هنوز کمی تفاوت با قبل از عمل احساس کنید.

آیا از بین رفتن حس بویایی بعد از جراحی بینی دائمی است؟

از کم شدن حس بویایی بعد از عمل بینی در اکثر موارد موقتی است. با گذشت زمان و بهبود بافت‌ها و کاهش تورم ، حس بویایی هم به حالت طبیعی خود باز می‌گردد. با این حال ، در برخی موارد نادر ، ممکن است این مشکل به صورت دائمی باقی بماند. 

عوامل موقتی بودن کاهش حس بویایی 

  • تورم و التهاب
  • ترشحات مخاطی
  • بهبود بافت‌های اسکار

عوامل دائمی بودن کاهش حس بویایی 

  •  صدمه به اعصاب بویایی
  •  تشکیل بافت‌های اسکار شدید

برای برگشتن حس بویایی پس از عمل بینی چه باید کرد؟

راه های زیادی وجود دارد که به شما کمک می کنند خیلی سریع حس بویایی تان را به حالت سابق بازگردانید. پس نکات مراقبتی که به شما گفته می شود را مو به مو انجام دهید.

  1.  استفاده از داروهای ضد التهاب : پزشک ممکن است داروهای ضد التهاب تجویز کند تا تورم و التهاب پس از جراحی کاهش یابد. این داروها می‌توانند به باز شدن مسیرهای بویایی و بهبود این حس کمک کنند.
  2.  شستشوی بینی : استفاده از محلول‌ های شستشوی نمکی یا اسپری‌ های بینی به پاکسازی مسیرهای بویایی و کاهش التهاب کمک میکنند. این روش‌ها معمولاً باعث بهبود تدریجی حس بویایی می‌شوند.
  3. رعایت نکات بهداشتی : رعایت بهداشت بینی و اجتناب از عفونت‌ ها باعث بهبود سریع تر می شوند. استفاده از دستمال‌ های مرطوب برای پاکسازی بینی و قرار نگرفتن در محیط‌های آلوده هم می‌تواند در بهتر سدن حس بویایی مؤثر باشد.
  4.  پرهیز از مواد تحریک‌ کننده : در معرض مواد تحریک‌ کننده مانند دود سیگار ، عطرهای قوی و مواد شیمیایی قرار نگیرید.
  5.  تمرین‌ های بویایی : تمرین‌ های بویایی می‌توانند به تحریک اعصاب بویایی و بازگشت حس بویایی کمک کند. به‌طور منظم بو کردن مواد معطر طبیعی مانند لیمو ، گل رز ، نعناع و وانیل می‌تواند مفید باشد. اما دقت کنید که این مواد معطر برای شما حساسیت زا نباشند و باعث عطسه نشوند.
  6.  مصرف مکمل‌ ها : مشاوره با پزشک در مورد مصرف مکمل ‌های ویتامینی و معدنی می‌تواند در بهبود سلامت عمومی بدن و بازگشت حس بویایی تاثیر گذار باشد ؛ به‌ویژه ویتامین A و ویتامین C.
  7.  مراقبت‌های بعد از عمل : پیروی دقیق از دستورات پزشک و رعایت نکات مراقبتی پس از جراحی روند بهبودی را سریع تر می کند و شما حس بویایی تان را در زمان کوتاه تری بدست می آورید..
دکتر مهدی صابری

دکتر مهدی صابری

متخصص جراحی زیبایی، فک و صورت
با سابقه درخشان در زمینه جراحی بینی

دکتر مهدی صابری جراح و متخصص برجسته در زمینه جراحی زیبایی، فک و صورت هستند که بر حوزه جراحی بینی تمرکز و تسلط بالایی دارند. ایشان با سالها تجربه و تعهد به ارائه خدمات با کیفیت بالا، به دنبال ایجاد بهترین نتایج برای مراجعین خود هستند.

دکتر مهدی صابری

دکتر مهدی صابری

متخصص جراحی زیبایی، فک و صورت
با سابقه درخشان در زمینه جراحی بینی

دکتر مهدی صابری جراح و متخصص برجسته در زمینه جراحی زیبایی، فک و صورت هستند که بر حوزه جراحی بینی تمرکز و تسلط بالایی دارند. ایشان با سالها تجربه و تعهد به ارائه خدمات با کیفیت بالا ، به دنبال ایجاد بهترین نتایج برای مراجعین خود هستند.

نظرات

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها