اگر بعد از عمل بینی تان متوجه کبودی های در نواحی مختلف صورت شدید ، نترسید و مضطرب نشوید. کبودی بعد از جراحی بینی یک مسئله کاملا معمول است و تقریبا همه افراد میزانی از آن را تجربه می کنند. برای اینکه خیالتان از این بابت راحت باشد همین ابتدا خاطر نشان می شویم که کبودی ایجاد شده موقتی است و به کمک توصیه های پزشکتان می توانید خیلی سریع به وضعیت نرمال خود بازگردید. در این بخش می خواهیم شما را از جوانب مختلف و مرتبط با کبودی بعد از جراحی بینی مطلع کنیم و پاسخ پرسش های پرتکرار شما در این مورد را ارائه دهیم. اگر بینی تان را به تازگی عمل کرده اید یا می خواهید عمل کنید ، این مطلب برای شماست.
چرا بعد از عمل بینی کبود می شویم؟
کبودی بعد از عمل بینی ، که به آن هماتوم نیز گفته می شود ، عارضه ای شایع است که به دلیل نشت خون از مویرگ ها در حین جراحی ایجاد می شود. این خون در زیر پوست جمع شده و باعث ایجاد لکه های بنفش یا سیاه رنگ در اطراف بینی و چشم می شود. این آسیب ها می تواند ناشی از موارد زیر باشد:
- برش ها و بخیه ها: طی عمل بینی ، برای ایجاد تغییرات مورد نظر ، برش هایی در ناحیه بینی ایجاد شده و از بخیه برای بستن آنها استفاده می شود. این برش ها و بخیه ها به رگ های خونی ظریف موجود در پوست و بافت های زیرین آسیب می رسانند و باعث خونریزی می شوند.
- شکستن استخوان : در برخی موارد ، برای ایجاد شکل دلخواه ، نیاز به شکستن استخوان بینی است. شکستن استخوان نیز می تواند به رگ های خونی آسیب برساند و منجر به کبودی بعد از عمل بینی شود.
- دستکاری بافت ها: بهترین جراح بینی حین عمل ، بافت ها و غضروف های بینی را دستکاری می کند تا به فرم دلخواه برسد. این دستکاری ها نیز می تواند باعث خونریزی و کبود شدن بعد از جراحی بینی شود.
فرم نوبت دهی ویزیت و مشاوره
اطلاعات خود را جهت دریافت نوبت ویزیت و مشاوره عمل بینی ، در فرم زیر وارد کنید.
"*" زمینه های مورد نیاز را نشان می دهد
بعد از عمل بینی کدام بخش های صورت کبود می شوند؟
بعد از عمل بینی ، معمولاً چند بخش از صورت ممکن است کبود شوند. این کبودی ها به دلیل آسیب های جزیی که در طی عمل جراحی به بافت های صورت وارد می شود ، اتفاق می افتند.
- زیر چشم ها: یکی از شایع ترین نقاطی که دچار کبودی می شود ، ناحیه زیر چشم هاست. این منطقه به دلیل نازک بودن پوست و نزدیک بودن به بینی ، بیشتر مستعد کبودی است.
- پیشانی: در برخی موارد ، کبودی ها ممکن است به پیشانی هم سرایت کنند ، خصوصاً اگر عمل جراحی شامل تغییرات زیادی در ناحیه پیشانی باشد.
- بخش های جانبی بینی: اطراف بینی ، به ویژه نواحی نزدیک به استخوان های بینی ، نیز ممکن است دچار کبودی شوند. این بخش ها به دلیل نزدیک بودن به محل جراحی ، تحت تاثیر خونریزی های خفیف قرار می گیرند.
- گونه ها: اگر عمل جراحی بینی شامل تغییرات در ساختار استخوانی صورت باشد ، ممکن است کبودی ها به ناحیه گونه ها هم سرایت کنند.
شدت کبودی بعد از جراحی بینی چقدر است؟
خوب است این نکته را بدانید که میزان کبود شدن تمامی افراد بعد از عمل بینی یکسان نیست و مجموعه ای از فاکتورها در شدت کبودی پس از جراحی بینی موثر هستند. پس خودتان را با کسی مقایسه نکنید و این تصور را نداشته باشید اگر صورت شما به میزان بیشتری کبود شد پس عمل تان به خوبی انجام نشده است. از جمله عوامل تاثیر گذار در این امر عبارتند از:
- نوع جراحی : جراحی های پیچیده تر که شامل تغییرات ساختاری بیشتری در استخوان و غضروف بینی می شوند ، معمولاً منجر به کبودی بیشتر می شوند.
- مهارت جراح : جراحان باتجربه تر می توانند با دقت بیشتری عمل را انجام دهند و با حداقل رساندن آسیب به عروق خونی ، کبودی بعد از جراحی بینی را کاهش دهند.
- سن : افراد جوان تر تمایل به کبودی بیشتر بعد از عمل بینی نسبت به افراد مسن تر دارند.
- سلامت عمومی : افرادی که سیگار می کشند ، داروهای رقیق کننده خون مصرف می کنند یا به اختلالات خونریزی مبتلا هستند، بیشتر در معرض کبودی ها بعد از عمل بینی قرار دارند.
عکس کبودی صورت بعد از عمل بینی
چگونه می توانیم به کنترل و کاهش کبودی پس از جراحی بینی کمک کنیم؟
- استفاده از کمپرس سرد : در 48 ساعت اول پس از عمل ، به طور مرتب از کمپرس سرد (پک یخ یا کیسه یخ) بر روی نواحی کبود شده استفاده کنید. این کار به کاهش التهاب و تورم رگ های خونی کمک می کند.
- بالا نگه داشتن سر : برای کنترل و کمک به کاهش کبودی بعد از عمل بینی ، در چند روز اول پس از جراحی ، سر خود را تا حد امکان بالا نگه دارید.
- اجتناب از فعالیت های سنگین : در هفته اول ، از فعالیت های سنگین و ورزش خودداری کنید. این کار به بدن شما فرصت می دهد تا بهبود یابد و کبودی های بعد از عمل بینی سریع تر خوب شوند.
- مصرف غذاهای سالم : از یک رژیم غذایی سالم و متعادل سرشار از میوه ها ، سبزیجات و غلات کامل استفاده کنید. این غذاها به تامین ویتامین ها و مواد مغذی مورد نیاز بدن برای بهبودی کمک می کنند.
- نوشیدن آب فراوان : نوشیدن آب فراوان به هیدراته نگه داشتن بدن و کمک به دفع سموم از بدن کمک می کند.
- اجتناب از مصرف الکل : مصرف مشروبات الکلی بعد از عمل بینی می تواند باعث افزایش خونریزی و کبودی های بعد از جراحی بینی شود.
- آرایش نکردن : تا زمانی که کبودی به طور کامل از بین نرفته است ، آرایش نکنید. لوازم آرایشی می توانند منافذ پوست را مسدود کرده و روند بهبودی را کند کنند.
مراحل کاهش کبودی پس از عمل بینی
پروسه کاهش کبودی ایجاد شده بعد از عمل کردن بینی ، در واقع یک روند تدریجی است. این گونه نیست که شب بخوابید و صبح بیدار شوید و ببینید که تمام کبودی ها از بین رفته اند. باید کمی صبور بوده تا به گذشت زمان کوتاه شاهد برطرف شدن کبودی بعد از جراحی بینی باشید. به طور میانگین روند بهبود این اثر جانبی می توانیم طبق توضیح زیر ، زمانبندی کنیم:
- 1 تا 3 روز: در این دوره ، بیشترین میزان کبودی را خواهید داشت. کبودی ها ممکن است در اطراف چشم ها ، پل بینی و گونه ها قابل مشاهده باشند.
- 3 تا 5 روز: کبودی ها باید به تدریج شروع به کاهش یابند.
- 1 تا 2 هفته: اکثر کبودی ها باید در این مدت از بین رفته باشند.
- 2 تا 3 هفته: کبودی های باقی مانده باید کاملاً محو شوند.
برای جلوگیری از کبودی بعد از عمل بینی چی بخوریم؟
رژیم غذایی سالم می تواند به تسریع روند بهبودی و کاهش کبودی بعد از عمل بینی کمک کند. در اینجا برخی از مواد غذایی که باید در رژیم غذایی خود بگنجانید آورده شده است:
مصرف میوه ها و سبزیجات برای کاهش کبودی بعد از جراحی بینی
- غنی از آنتی اکسیدان: آنتی اکسیدان ها به کاهش التهاب و محافظت از سلول ها در برابر آسیب کمک می کنند. میوه ها و سبزیجات غنی از آنتی اکسیدان عبارتند از: بلوبری ، توت فرنگی ، تمشک ، اسفناج ، کلم پیچ ، گوجه فرنگی و هویج.
- ویتامین C: ویتامین C برای تولید کلاژن ضروری است که برای ترمیم پوست و رگ های خونی مهم است. منابع خوب ویتامین C عبارتند از: مرکبات ، کیوی ، توت فرنگی ، فلفل دلمه ای و کلم بروکلی.
- ویتامین K: ویتامین K برای لخته شدن خون و کاهش کبودی مهم است. منابع خوب ویتامین K عبارتند از: سبزیجات برگ دار مانند کلم پیچ ، اسفناج و کلم بروکلی ، همچنین جگر ، لوبیا سبز و گل کلم.
تاثیر غذاهای غنی از پروتئین در کنترل کبودی های عمل بینی
پروتئین برای ترمیم بافت ها و سلول ها مهم است. منابع خوب پروتئین عبارتند از: گوشت کم چرب ، مرغ ، ماهی ، تخم مرغ ، حبوبات و آجیل.
غذاهای حاوی اسیدهای چرب امگا 3
اسیدهای چرب امگا 3 دارای خواص ضد التهابی هستند که می توانند به کاهش کبودی کمک کنند. منابع خوب اسیدهای چرب امگا 3 عبارتند از: ماهی های چرب مانند سالمون ، گردو ، دانه کتان و روغن بذر کتان.
نوشیدن مایعات
نوشیدن آب فراوان به هیدراته نگه داشتن بدن و کمک به دفع سموم از بدن کمک می کند. هدف نوشیدن 8 تا 10 لیوان آب در روز است.
ملاحظات:
- از مصرف الکل و کافئین خودداری کنید: الکل و کافئین می توانند خونریزی را افزایش داده و کبودی را بدتر کنند.
- از غذاهای فرآوری شده ، چرب و پر شکر خودداری کنید: این غذاها می توانند التهاب را افزایش داده و روند بهبودی را کند کنند.
قرص رفع کبودی بعد از عمل بینی
قرصهای رفع کبودی بعد از عمل بینی معمولاً به منظور کاهش و درمان کبودیها و تورمهایی که پس از عمل جراحی بینی به وجود میآید ، استفاده میشوند. این قرصها حاوی ترکیباتی هستند که به تسریع فرآیند بهبودی و کاهش التهاب کمک میکنند.
وقتی عمل جراحی بینی انجام میشود ، ممکن است بافتهای زیر پوست آسیب ببینند و خونریزی مختصری در زیر پوست ایجاد شود که منجر به کبودی میشود. قرصهای ویژه برای کاهش کبودی معمولاً شامل ویتامینها و مواد معدنی مانند ویتامین K ، ویتامین C و بیکربنات سدیم هستند که به بهبود خونرسانی ، کاهش تورم و سرعت بخشیدن به فرآیند ترمیم کمک میکنند.
به طور خاص، ویتامین K میتواند به کاهش میزان کبودی کمک کند و ویتامین C با تقویت سیستم ایمنی بدن و تسریع در بازسازی بافتهای آسیبدیده ، از التهاب و کبودی جلوگیری میکند. برای استفاده صحیح از این قرصها ، حتماً باید دستور پزشک یا جراح خود را دنبال کنید و از خوددرمانی خودداری کنید. همچنین ، بهتر است قبل از شروع مصرف این داروها ، با پزشک خود مشورت کنید تا مطمئن شوید که این داروها برای وضعیت خاص شما مناسب هستند و با سایر داروهایی که ممکن است مصرف کنید تداخل نداشته باشند.